חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אור-צת שירותי רכב בע"מ נ' עזאת

: | גרסת הדפסה
דמ"ש, תע"א
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
6233-07,2938-08
4.10.2010
בפני :
דניאל גולדברג

- נגד -
:
עזאת עסילה ע"י עו"ד אשרף עבד אל קאדר
:
אור צת שרותי רכב בע"מ ע"י עו"ד אילן קמינצקי
פסק-דין

פסק דין

מר עזאת עסילה (התובע בתיק עב 2938/08 והנתבע בתיק דמ 6233/07) עבד אצל חברת אור צת שרותי רכב בע"מ (הנתבעת בתיק עב 2938/08 והתובעת בתיק דמ 6233/07), מחודש 6/97 עד לסוף חודש 10/07 (מר עזאת עסילה יכונה להלן "התובע" וחברת אור צת שרותי רכב בע"מ תכונה "הנתבעת".

הצדדים חלוקים ביניהם בשאלה האם התובע התפטר מעבודתו או שמא פוטר. אין מחלוקת בין הצדדים כי ביום 9.11.07 שילמה הנתבעת לתובע סך 51,946 ₪ אשר כלל תשלום בסך 47,111 ₪ בגין פיצויי פיטורים. עמדת הנתבעת היא כי תשלום פיצויי פיטורים על ידה נעשה מתוך זהירות ולא בשל כך שהיתה חייבת לעשות כן על פי דין.

לאחר תשלום פיצויי הפיטורים לתובע, הגיעה הנתבעת למסקנה ששילמה את הפיצויים ביתר הואיל וסכום הפיצויים שהיה צריך לטענתה להשתלם לתובע היה 41,623 ₪ בלבד, במקום 47,111 ₪ ששולמו לתובע. על כן הגישה הנתבעת את התביעה בתיק דמ 6233/07 בה עתרה להשבת סך 5,488 ₪ ששילמה ביתר, לטענתה. עוד עתרה הנתבעת לתשלום סך 4,900 ₪ כפיצוי בגין התפטרות התובע ללא מתן הודעה מוקדמת.

התובע הגיש את התביעה בתיק עב 2938/08 בה עתר לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת לפיטורים, פדיון חופשה שנתית, דמי הבראה, דמי חגים ופיצוי בעד אי הפרשה לפנסיה.

התביעות נדונו בפנינו במאוחד.

עובדות

הנתבעת מנהלת מוסך בירושלים. מנהל הנתבעת הינו מר יהושע הרשקוביץ. מר הרשקוביץ העיד בפנינו ועדותו היתה מהימנה עלינו. בהתאם לכך, קביעותינו העובדתיות שלהלן, שאינן עולות מהמסמכים, מסתמכות על עדותו.

התובע, תושב ירושלים, עבד במוסך מחודש 6/97 עד לסוף חודש 10/07. התובע הינו בן הדת המוסלמית והוא נמנה עם שומרי אמוני הדת. הנתבעת כיבדה את צרכיו הדתיים של התובע ואיפשרה לו הפסקות לתפילה והתקינה עבורו כיור רחצה ומערכת אינסטלציה מיוחדת (לצורך שטיפת רגליים לפני התפילה) במקום שיוחד לתפילותיו. נציין לעניין זה, כי התובע נשאל בעניין זה בפתח חקירתו הנגדית והכחיש את טענת מר הרשקוביץ כי בנה כיור מיוחד לצרכיו הדתיים, וטען כי הכיור נבנה לצורך הכנת קפה ותה. גרסה זו, שיש בה כדי לאשר את גרסת מר הרשקוביץ בדבר בניית כיור מיוחד לתובע, אינה מהימנה עלינו ואינה סבירה, שכן לא סביר שהנתבעת תבנה כיור מיוחד לתובע דווקא לצורך קפה ותה, להבדיל מכיור שנחוץ לו לצרכי תפילתו. התרשמותנו מעדות התובע בעניין זה ובעניינים אחרים היתה שזו עדות מתחמקת ומתחכמת.

במהלך הקיץ של שנת 2007 פנה התובע למר הרשקוביץ וביקש לסיים את עבודתו אצל הנתבעת תוך קבלת מכתב פיטורים ופיצויי פיטורים. מר הרשקוביץ סירב לבקשת התובע.

בעקבות סירובה של הנתבעת לבקשת התובע, החל התובע לזלזל באופן מכוון בממונים עליו, להאט באופן מכוון את קצב עבודתו, לא לשתף פעולה עם הממונים עליו ובאופן כללי ליצור אוירה מתוחה במקום העבודה. הדבר התבטא בין היתר בביצוע פרובוקציות מכוונות במוסך, למשל, עת התפלל במופגן בחדר האוכל במקום להתפלל במקום שיועד לתפילותיו ועת הניח את נעליו על השולחן בחדר האוכל בו ישבו עובדים יהודים.

ביום 24.10.07 כתב מר הרשקוביץ בשם הנתבעת לתובע מכתב בזו הלשון:

"לכבוד

מר עזאת עסילה

כאן

הנדון: חצית קו אדום

בימים האחרונים עברת מהפרות משמעת, כשיטה, לדוקטרינה של התגרות ביודעין. אין צורך לפרט כי הדף יתמלא והרשימה לא תתמלא.

אתמול לפנות ערב חצית קו אדום!!! התבקשת למסור למנהל עבודה, לוח זמנים אודות רכב שבטיפולך. ובמקום להשיב כמתחייב, ענית בגסות, שהסתיימה כמעט באלימות פיזית, וכמעט בהתערבות משטרתית.

ראיתי מקרוב את האירוע הקשה ואני עד למקרה.

צרפתי את הארוע הקשה הזה אל יתר האירועים בגינם הוזהרת בעבר, והגעתי למסקנה שהפעם, ללא צעדים ענשיים, זה לא יעבור.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>